снимки: ПетелРедактор: След по-малко от месец ще се навършат 7 години

...
снимки: ПетелРедактор: След по-малко от месец ще се навършат 7 години
Коментари Харесай

Разбит канал в Морската градина може да наводни крайбрежната алея на Варна при обилен дъжд

снимки: " Петел "

Редактор: 

След по-малко от месец ще се навършат 7 години от едно от най-тежките бедствия в новата история на Варна. На 19 юни 2014 година над града се изля проливен дъжд, който провокира многочислени опустошения и още по-лошо – лиши 13 човешки живота.

В следствие всички експерти акцентираха като съществена причина за нещастието застрояването на деретата в кв. „ Аспарухово “, а също и потребността от доста по-сериозна грижа за отводнителната система, която би трябвало да поеме водите при проливен дъжд. Местната власт тогава трансформира каналите и деретата в приоритет. Седем години по-късно администрацията на кмета Иван Портних, който тогава стана национално прочут с репликата „ Няма страна! “, очевидно е позабравила за поддръжката на отточната система.

Пример за това можем да забележим в канала в Морската градина, минаващ под така наречен Мостче на въздишките, който би трябвало води дъждовните води към плажа.



Решетката пред тръбите е изкъртена, част от бетонното корито е разрушена, а в коритото пораства много огромно дърво. Странно е, че на фона на другояче сериозната сеч на остарели дървата във Варна в последните години, тъкмо това няма кой да го отсече.



При изобилен дъжд – а такива не са необичайност във Варна през лятото, оборудването може да стане рисково и да провокира наводняване на крайбрежната алея и на заведенията по плажа. Ясно е, че бедствения проливен дъжд от 2014-а е естествено събитие, което се случва един път на няколко десетилетия, само че това не е причина поддръжката на отточната система да се занемарява.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР